Scara interioara a fost cea mai frumoasa parte a proiectului de recompartimentare si amenajare a Casei MM.
Din pacate scara originala casei nu s-a pastrat de-a lungul timpului si nu am reusit sa gasim nici imagini cu aceasta (casa find una valoroasa dpdv arhitectural), astfel am construit bazandu-ne pe estetica actuala a casei si pe nevoile beneficiarilor.
Scara in forma anterioara acesteia, a fost una destul de inghesuita ca spatiu si mult prea obositoare ca pas. Treptle mult prea inalte si inguste nu mai serveau nevoilor familiei care locuieste casa.
Cerinta beneficiarilor a fost sa cream o scara usor accesibila atat din holul de acces si mai ales de la nivelul parterului, sa fie cat de lata se poate si aerisita ca prezenta.
Pentru a raspunde acestei solicitari am renuntat la grupul sanitar din holul de acces. Corpul de biblioteca care serveste atat ca separator intre spatii, cat si ca balustrada si element de decor, ajuta la accentuarea inaltimii spatiului casei scarii, la crearea intimitatii dintre spatiul mai expus al primului nivel si intimitatea functiunilor de la etaj.
Lemnul masiv de stejar in cele doua nuante folosite, natur si ciocolatiu, confera eleganta, spatialitate, personalitate si caldura acestei zone din casa.
Scara a fost realizata dupa proiectul nostru de catre Casa Codex, echipei careia ii multumim pe aceasta cale pentru aceasta frumoasa colaborare.
Amenajare bucatarie.
Mobilier: cutii PAL melaminat + fronturi MDF si blat HiMacs
Povestea amenajarii acestei bai incepe in anul 2012, cand mama mea, se decide din nou sa isi reimprospateze locuinta.
A fost un proiect la care am lucrat cu mare mare drag, cu un buget mic, dar cu ambitii mari si am reusit!
Placarile pe care le-am folosit sunt din categorii diferite de pret - faianta din jurul cazii este una foarte ieftina, pe vremea aceea a costat undeva la 10 lei/mp, pe cand pentru placarea de pardoseala am folosit placi ceramice mari si rectificate, al caror pret a fost undeva la 160 lei/mp. Pardoseala fiind montata fara rosturi si fiind lucioasa, permitand oglindirea, mareste vizual spatiul si devine o baza pentru amenajare.
Mobilierul a fost realizat din PAL melaminat, la comanda, conform desenelor mele. Oglinda de mari dimensiuni confera adancime spatiului.
Pe restul de pereti am optat pentru o vopsea lavabila teflonata, speciala pentru bai, care este foarte usor de intretinut.
Lumina principala este data de corpul de iluminat cu neon, o lumina rece, potrivita pentru activitatile de zi cu zi, iar pentru serile de relaxare am montat acea aplica, cu lumina calda, care participa la crearea atmosferei.
Cel mai mare atu pe care l-am avut in acest proiect a fost echipa de muncitori cu care am lucrat. Acestia au reusit sa puna in opera toate finisajele absolut impecabil.
Livingul Rodicai prinde viata intr-o compozitie colorata, care porneste de la o imagine a Aurorei Boreale care este transpusa pe peretele accent de pictorita Elena Andrei, care se ocupa ulterior si de pictarea corpurilor de mobilier existente.
O compozitie eclectica obtinuta prin alaturarea si suprapunerea de culori, texturi si motive diferite, aparent contrastante.
Obiectul central este cu siguranta fotoliul galben, locul preferat al Rodicai, locul in care isi petrece serile citind si contempland.
Fotoliul galben, covorasul alb, perdelele si draeriile sunt singurele elemente noi adaugate compoztiei existente. Tot mobilierul existent a fost personalizat, imbracat in matriale noi, decorat intr-un spirit jucaus, dar unitar.
Un apartament colorat, o amenajare inspirata din complexitatea si frumusetea personalitatii proprietarului.
Elementele masculine precum culorile puternice, finisajele brute, mobilierul industrial din holul de acces, corpurile de iluminat din living, se imbina in moduri neasteptate cu elemente feminine precum draperiile aurii din matrial fin, mozaicul care decoraza baia, pictura murala din dormitor, culorile pamantului si luminile, elementele florale, precum si accentele artistice – picturi, ceramica inserate in toate incaperile sub diverse forme.
Un spatiu primitor, spectaculos, dar in primul rand functional se contureaza combinand eficientizarea in compartimentarea spatiului cu elementele artistice, contraste inedite de materiale si culori.